Re

Reiki Historia 
iki Historia

 

Vad är Reiki?

 

Reiki är energi som skapar allting runt omkring oss och inom oss. Reiki är en enkel och praktiskt teknik för djup avslappning och healing med handpåläggning. Reiki healing återställer balansen i den fysiska kroppen och skärper också intellekt, lugnar ner känslorna och återuppväcker vår förbindelse med andlighet. Den är perfekt att använda på oss själva för att klara av den dagliga stressen, eftersom reiki underlättar avslappning och främjar välbefinnande.

 

Reiki Historia

 

Den Traditionella Reiki historien börjar i Japan på 1800 –talet

 

Historien talar om att Usui Mikao redan vid tidig ålder blev intresserad av historien om Buddha trots att han föddes rik och utan materiella behov, sökte han själslig utveckling och valde att leva som en hemlös vandrare.

 

Där han bodde såg han många fattiga och sjuka.

 

Usui var intresserad av att bota människors fysiska åkommor och därför började sitt sökande i Japan där han studerade vid boddiska tempel.

 

 För att läsa texterna fick Usui först lära sig både kinesiska och sanskrit. Han fann texter innehållande hur man kunde kontakta en ki energi , vilken kunde tilldela healinggåvorna.

 

Usui begav sig till heliga Kurama, där han fastade och följde instruktioner i 21 dagars meditation.

 

Den 21-a dagen på natten såg han ett ljus som närmade sig och kommunicerade med honom.

 

 Han förstod att ljuset var just den healingskraft han sökte och att han måste bli återträffat av detta ljus, om han skulle behålla kraften.

 

Usui blev varnad för att han riskerade döden genom att träffas av ljuset och fick välja mellan döden och livet för att få tillgång till denna healinggåva.

 

Ljuset slog honom i pannan i tredje ögat. Han fördes ut ur sin kropp och fick se olika symboler som svävade omkring honom som bubblor i olika färger. Usiu lämnade berget med vetandet hur man ska heala människor på samma sätt som Buddha och Kristus gjorde.

 

Han gav healing metoden namnet Reiki, ett japanskt ord som betyder universell livskraft eller andling styrd livskraft, Ki energi.

 

 Rei= Gud

 

Ki=kraft som ger liv åt alla levande ting.

 

 Usui tog med sig reikitekniken till Kyotos slumområde och bodde flera år bland de sjuka och fattiga.

 

Usui påträffade där på återkommande samma människor som tiggde istället för att skaffa sig arbete.

 

Till sist lämnade Usui område och ställde mera krav på människor som ville få healing av honom för att få dem att mera värdesätta behandlingarna. Usui vandrade vidare genom Japan för att utbilda andra i Reiki. Usui dog 1926 och lämnade efter sig 16 Reiki Master 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikao Usui född  15 augusti 1865 ,död 9 mars 1926

1914 skapade Mikao Usui den japanska healing metoden Reiki.

Reiki-principer:   

Bara för idag ska jag inte vara arg.    
Bara för idag ska jag inte oroa mej.   
Bara för idag ska jag leva i tacksamhet. 
Bara för idag ska jag utföra mitt arbete hederligt.
Bara för idag ska jag visa kärlek 
och respekt för varje levande varelse